Cikkek

Pályázat IKSZ Fogadó Intézményeknek

Tudod, hogy egy izgalmas feladat, a közösségi szolgálat áll előtted? Tudod, hogy ebbe a kalandba beleviheted a saját egyéniségedet?

Ha ovisokkal játszanál, fogyatékkal élő fiataloknak szerveznél programot, idősotthonok lakóit tanítanád az internet használatára, vagy más Neked tetsző segítő tevékenységet végeznél, csak meg kell keresned azt a civil szervezetet, akik ilyen tevékenységet folytatnak, és együtt pályázhattok a programotok megvalósítására!

A MOL Új Európa Alapítványa azért hozta létre a KÖSZ! Programot, hogy támogasson Téged a közösségi szolgálat teljesítésében. A programban Te találhatod ki, hogyan szeretnél segíteni!

Legyél Te is önkéntes: sokan vannak, akiknek a Te segítségedre van szükségük! Hívd az osztálytársaidat is, találjátok ki együtt a saját közösségi szolgálatotok programját!
A KÖSZ! Program támogat, hogy meg is valósíthassátok!
Légy részese Te is a közösségi szolgálat kalandjának!
A kapcsolatfelvételben kérheted szüleid vagy tanáraid közreműködését is!

Fontos, hogy a közvetlen környezetedben nézd meg, mire van szükség, Te miben lehetsz mások hasznára!

Tudnivalók a KÖSZ! Program pályázatról

A KÖSZ! Program szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg.

A pályázatban támogatást igényelhettek a tervezett program költségeire, így azokat nem az iskolának, a szüleiteknek vagy a fogadó szervezetnek kell kifizetni. Ilyenek lehetnek például:
  • anyagköltség, fogyóeszköz (pl. festék, ceruza, papír, kézműves eszközök és alapanyagok, kertészeti eszközök, könyvek, hangszerek, élelmiszer stb.), amelyek a program konkrét megvalósulásához szükségesek;
  • utazási vagy szállítási költség, ha a lakóhelyedtől kicsit messzebb kell utazni, de a szolgálati program helye nem lehet 30 km-nél nagyobb távolságra a lakóhelyedtől;
  • kommunikációs és dokumentációs eszközök (pl. fényképezőgép, dvd, cd, pendrive, diktafon, nyomdai költségek stb.), ha rögzíteni szeretnétek az élményeket és szeretnétek azokat másokkal is megosztani.
 
Ha csak ketten-hárman vagytok, akkor is belevághattok, ekkor kisprojekttel tudtok pályázni.
Ha az egész osztályt beszervezitek, akkor ún. nagyprojektet tudtok létrehozni. Így a kaland mindenkinek szól majd!
Ha a pályázatot 2015. november 15-ig benyújtjátok, akkor 2016-ban valósíthatjátok meg a programot. 

A regisztráció határideje: 2015. október 31., éjfél.
A pályázat benyújtásának határideje: 2015. november 15., éjfél.

A pályázatokat a fogadó szervezetek (civil szervezet, egyházi szervezet) tudják benyújtani.
Érdemes a részletes felhívást áttanulmányozni és a fogadó civil szervezet munkatársaival közösen megtervezni, mit szeretnétek csinálni!
Szerkesztette OFI dátum 2015.10.19. 17:29:51