Jógyakorlatok

Törődés, odafigyelés, gondoskodás!

ZONTA Club Veszprém

Szervezet neve: ZONTA Club
Település: Veszprém
Tevékenységi terület: sport- és szabadidős tevékenység
Résztvevő diákok létszáma: 28 fő
Teljesített IKSZ óraszám: 20 óra/fő, összsen 560 óra
Partneriskolák: Lovassy László Gimnázium

A veszprémi Zonta Club és a Lovassy László Gimnázium 28 közösségi szolgálatos diákja sport- és játékvetélkedőt szervezett enyhén szellemi sérült, továbbá down kóros és autista gyermekek számára, hogy a gyerekek szabadidejüket olyan tevékenységgel tölthessék, ami szórakoztató és egyben fejlesztő hatású.

2015-ben Százhalombatta három helyszínén szervezett az Ifjúsági Műhely köztéri falfestési akciót, amiben közösségi szolgálatos diákok közreműködtek:

A projekt célja az volt, hogy az összefogás fontosságának tudatára ébressze a megvalósításba bevont diákokat, akik mindeközben önkéntes munkájukkal a rászoruló, hátrányos helyzetű kisebb gyermekek, diákok segítségére lehetnek. Az iskolai közösségi szolgálat során a diákok közvetlenül találkozhatnak nehéz sorsokkal, élethelyzetekkel anyagi, szociális, mozgáskorlátozottságból adódó valamint tanulási nehézségekkel. A fiatalok a közvetlen találkozás során érzékennyé válhattak egy-egy problémára és egyben mögötte megismerhették az embert, az elesettséget és az önkéntes szolgálat fontosságát.

A Zonta Club fiatal művészek, tehetségek, rászorulók támogatásával foglalkozó jótékonysági szervezet. Veszprém civil életében tevékenyen részt vesznek, mint kulturális rendezvényszervezők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt a MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! Programjának támogatásával valósult meg.

Szerkesztette OFI dátum 2018.04.23. 14:24:03