Hírek

Önkéntesen gazdagodva - Heti Válasz interjú

Ötven óra közösségi szolgálatot kell végezniük mindazoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek. Szemléletváltást vár az új rendelkezés hatásától a jogalkotó, mondván: a közösségi munkában a diákok megtapasztalhatják, hogy élményekkel gazdagodnak, ha segítenek a környezetükben élőknek. A köznevelési törvény új szabálya a most kilencedikes diákokat érinti először.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója a Heti Válasz internetes portáljának adott interjút a közösségi szolgálattal kapcsolatban.

Kifejtette, hogy ha diák lenne, és most kéne közösségi szolgálatot választania, valószínűleg fiatalabbakkal, esetleg sérült gyerekekkel foglalkozna.

Arra a kérdésre, hogy ez jelent-e túlzott pluszfeladatot a pedagógusoknak, az alábbi választ adta: "...aki szívében is pedagógusnak szegődött, annak természetes, hogy a gyerekek lelkével is foglalkozni kell. Innentől kezdve - úgy vélem -, aki e mögött látja azt a hihetetlenül fontos nevelési feladatot, amit a közösségi szolgálat ellát, például a társadalmi összetartozás átélését vagy az emberek közötti kapcsolatrendszer építését, az talán úgy tekint majd erre, mint kihívásra."

A teljes interjú elérhető az alábbi honlapon: http://hetivalasz.hu/itthon/a-koznevelesi-torveny-uj-szabalya-a-most-kilencedikes-diakokat-erinti-eloszor-57997/

Szerkesztette Ofi dátum 2018.11.22. 10:13:10