Cikkek

Díjazták a Segítő diákokat

Lezárult az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Segítő diákok címmel meghirdetett pályázata, amely az Iskolai Közösségi Szolgálat programot széles társadalmi körben volt hivatott megismertetni. A szakmai zsűri két kategóriában értékelte a benyújtott pályamunkákat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2014. január 27-én került sor Budapesten, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban.

A diákoknak hirdetett kategóriában a Premontrei Szent Norbert Gimnázium két tanulója, Lichner Roland és Horváth Bence nyerte az elsőnek járó díjat, míg a pedagógusok közül a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumból Kárpáti-Kladiva Krisztina munkáját értékelték a legkiemelkedőbbnek.

A díjazottakat Thaisz Miklós, az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője köszöntötte és Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta, az OFI főigazgató-helyettese díjazta. Beszédükben mindketten hangsúlyozták az önkéntesség fontosságát és megköszönték a pályázók munkáját.DSC_0134

Az ünnepélyes eredményhirdetés egy szakmai nap keretében került megrendezésre, melyek a díjazott diákok és pedagógusok mutatták be az általuk végzett tevékenységeket: a pedagógusok egyénileg, a diákok kerekasztal-beszélgetés formájában.

Segítő diákok pályázat célja volt a közösségi szolgálat népszerűsítése és összegyűjteni olyan munkákat, amelyek konkrét megvalósult példákon keresztül mutatják be az egyénre és a társadalomra gyakorolt pozitív hatásait. Olyan tanulóktól vártak 2-4 perces filmeket, videóklipeket, akik az iskolai közösségi szolgálatban már részt vettek, így első kézből számolhattak be tapasztalataikról. Továbbá jelentkezhettek még a közösségi szolgálatot iskolai szinten koordináló tanárok is, akik 2-3 oldal terjedelmű szöveges-képes anyaggal mutathatták be az általuk vezetett programot. A pályázatra beérkezett munkákat az OFI által felkért szakmai zsűri értékelte.

A pályázat támogatója volt az OFI mellett az OTP Bank Nyrt. és az Evopro Kft is.

Szerkesztette Ofi dátum 2015.07.28. 9:44:03