Partnerek

Közösségi Szolgálat Portál partnerei

Kiemelt partnereink

Minden jó gyakorlat, anyag értelmezése az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által készített Segédlet, a vonatkozó végrehajtási rendelet és nemzeti köznevelési törvény figyelembe vételével együtt létjogosult.

Oktatási Hivatal logó

Oktatási Hivatal

Kiemelt támogatóként az Oktatási Hivatal a portált fenntartó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet rendelkezésére bocsátotta a köznevelési intézmények közérdekű adatait tartalmazó adatbázist. Ez az adatbázis az önkénteseket fogadó Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság adatbázisával együtt segíti a fogadó szervezetek feltérképezésében a kereső felületen az ide látogatókat.

 
EMMIKiemelt támogatóként az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága szakmai támogatást nyújtott a Portál és Módszertani segédlet megalkotása, kialakítása során. A Portált fenntartó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet az Államtitkárság felügyeletével és iránymutatásával végzi szakmai feladatát a közösségi szolgálat terén. 
 

Ökümenikus Segélyszervezet logóMagyar Ökumenikus Segélyszervezet

A Segélyszervezetről

Az 1991-ben alapított Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hazánk egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert, kiemelkedően közhasznú karitatív szervezete. Humanitárius, valamint szociális és fejlesztési munkájának fókuszában a bajba jutott családok megsegítése áll. Fő tevékenysége mellett a szervezet nem kevésbé fontos küldetésének tartja a társadalmi szolidaritásra való ösztönzést. Az elmúlt években lebonyolított, középiskolás diákokat célzó szemléletformáló programjai, kiállításai (ld. www.vilagformalok.hu, www.10percszoli.hu) és számos önkéntes programja révén széleskörű tapasztalatokat szerzett, mint önkéntes fogadó intézmény, és a diákcsoportok felkészítésére vonatkozóan is. Kiemelt partnerként ezért arra fektet nagy hangsúlyt, hogy gyakorlati útmutatóval szolgáljon az iskolai közösségi szolgálat szervezéséhez a fogadó szervezetek szemszögéből illetve szempontrendszert adjon a diákok felkészítéséhez.

Szakmai anyagok:

Felkészülés az iskolai közösségi szolgálatra – Érzékenyítés

Gyakorlati útmutató a fogadó szervezet szemszögéből

További információ: www.segelyszervezet.hu

 

Partnerek

Önkéntes Központ Alapítvány

Önkéntes Központ Alapítvány

Az Önkéntes Központ Alapítvány a közösségi szolgálat tekintetében, mint az önkéntességgel nem azonos, de mégis rokon terület sok fontos ismerettel rendelkezik képzés tekintetében elsősorban. A honlapon fellelhető az általuk összeállított és szakmai szervezetek által jóváhagyott Állásfoglalás az Iskolai közösségi szolgálat programok megvalósításához című dokumentum.

 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gazdag tapasztalattal rendelkezik a közösségi szolgálat tevékenységei terén. Intézményeiben korlátozott számban, egyéni egyeztetés alapján közvetlenül is fogad diákokat. Meszleny Esztert kell a szervezet felelőseként keresni. (06 30 722 54 52)

 
Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

A DIA által összeállított és kifejlesztett módszertani anyagok és további információk az ifjúsági közösségi szolgálatról az alábbi linken találhatók: http://iksz.i-dia.org/

 
Magyar Vöröskereszt

Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt a közösségi szolgálat tekintetében gazdag tapasztalatokkal rendelkezik. Érdemes honlapjukon tájékozódni. A Magyar Vöröskereszt (központi honlap, általános országos érintettségű dolgokat tartalmaz) mellett a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete (lokális, budapesti, oktatási intézmények számára ifjúság területén használható információkat tartalmaz), illetve a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt (kifejezetten ifjúsági terület) honlapja is meglátogatásra érdemes.

 
Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium több mint egy évtizede foglalkozik a közösségi szolgálat megfelelő pedagógiai eszközként való alkalmazásával, terjesztésével. Az általuk kialakított programok segíthetnek minden intézményt, hogy jó ötleteket gyűjtsön a közösségi szolgálat személyiség fejlesztő arculatának kialakításához. Számos prezentációval és tanulmánnyal segítik ma a közösségi szolgálat elterjesztését országosan. A diákok által készített videók és ppt anyagok segíthetnek abban, hogy a megvalósítás folyamatát is megismerjük belülről.

 
Karinthy Frigyes Gimnázium

Karinthy Frigyes Gimnázium

A Karinthy Frigyes Gimnázium a közösségi szolgálat tekintetében, mint a Nemzetközi Érettségi Program egyetlen magyarországi közoktatási intézménye gazdag tapasztalatokkal rendelkezik. Érdemes honlapjukon tájékozódni.

 

 
Új Európa Alapítvány

Új Európa Alapítvány

 A MOL Új Európa Alapítványa azért hozta létre a KÖSZ! Programot, hogy támogasson Téged a közösségi szolgálat teljesítésében. A programban Te találhatod ki, hogyan szeretnél segíteni!

 

Programgazda

OFI logó

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Programgazdaként hátteret és szakmai segítséget biztosít az OFI honlapjához kapcsolódó közösségi szolgálat Portálhoz, illetve az iskolákban folyó programok szakmai lebonyolításához. A kozossegi.szolgalat@ofi.hu e-mail címén keresztül válaszol a beérkező szakmai kérdésekre. A honlapot az OFI rendszeresen frissíti.

 

 

 
 

Informatikai támogató

Evopro logó

A magyarországi központú evopro csoport 2001-ben kezdte meg működését. Csoportszinten ma már több mint 1000 mérnök nyújt kiemelkedő szakmai támogatást automatizálási és informatikai projektekben a világ öt kontinensén. A mérnökiroda kompetenciáját a referenciák sokszínűsége mellett a Siemens Solution Partner cím, a Microsoft Gold Certified Partner cím és a Cisco Premier Partner cím igazolja. A vállalatcsoport Társadalmi Felelősségvállalás stratégiájának keretében az evopro Kft. az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közös projektben ingyenesen fejlesztette ki és hozta létre a közösségi szolgálatot támogató portált és az adatbázist kezelő szoftvert.

 
Szerkesztette OFI dátum 2012.10.11. 18:06:49

EMMI_logo

Emberi Erőforrások Minisztériuma

ÚEA logó

Új Európa Alapítvány logó