Tourist Police Szolgálat


Megnevezés

Tourist Police Szolgálat

Fogadó intézmény

Szentendre Város Önkormányzata
2000 Szentendre, Városház tér 3.

Iskola

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium
2000 Szentendre, Rákóczi F. u. 6.

Projekt időtartama

2014.06.26 - 2014.08.30

Projekt típusa

KSZP

Projekt Státusza

Lezárt

Honlap

Rövid bemutatkozás szövege

A Tourist Police Szolgálatban résztvevő diákok a június 15 – augusztus 31. közötti időszakban a város turisták által látogatott területein járva útbaigazítást adnak, információt nyújtanak a látnivalókról, illetve segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak, a tanácstalanoknak. Ehhez a program kezdetén felkészítő oktatás keretében várostörténeti ismereteket, bűnmegelőzési tudnivalókat tanulnak. Munkájukat a partnereinkkel közösen összeállított « kisokos információs füzet» segíti, amelyben minden hasznos információt megtalálnak a múzeumoktól a buszmenetrendig. A szolgálat bázis helyszíne a Tourinform Iroda, innen indulnak és ide térnek vissza a diákok. A járőrözést egyenköpenyben végzik, a kapcsolattartást « szolgálati telefon » segíti. A rendőrjárőrök a diák önkénteseket rendszeresen felügyelik, segítik probléma esetén. A Tourist Police Szolgálat a nyári időszakban hetente három napon, 15-18 óra között látja el tevékenységét két 3 fős csoportban. A diákok több középiskolából érkeznek, a projektben partnereink: Szentendrei Rendőrkapitányság, Tourinform Iroda, Ferenczy Múzeum, Közterület Felügyelet, Szentendrei Mentőszolgálat.

Bővebben

A program során a diákok megismerkednek városunk történetével, értékeivel s ezt a tudást hétköznapi helyzetekben is hasznosítják, átadják. A turistákkal való találkozás nemcsak a nyelvgyakorlást segíti, hanem kommunikációs képességeiket is fejleszti. A járőrszolgálat beosztására alkalmazott online felület – ahol saját maguk döntik el szolgálatuk időpontját – kialakításával az önálló, felelősségteljes döntéshozatalt segítjük. 

A programban résztvevő diákok felkészítő oktatásban részesülnek, ahol várostörténetet és bűnmegelőzési ismereteket is tanulnak. Szolgálatuk során lehetőségük van a nyelvgyakorlásra, megtapasztalhatják a segítés örömét.

 

Tevékenységek

Tevékenység Igényelt létszám Lejelentett létszám
kulturális és közösségi
70
70

Jelenleg nem található videó

Jelenleg nem találhatók dokumentumok